skip to Main Content

Het lassen van hoogwaardige plaatwerk producten

Ook voor het lassen van uw plaatwerk kunt u bij ons terecht. Of dit nu staal, RVS of aluminium is, wij bieden een ruim aanbod en denken waar nodig met u mee. Door jarenlange ervaring op onze lasafdeling maken wij de beste producten voor u. Met onze uitgebreide afdeling zijn wij in staat om hoogwaardig TIG-, MIG/MAG-, stift-, punt- en te robotlassen. Benieuwd naar hoe wij bij Suplacon uw producten kunnen lassen? Lees dan verder!

Wat is lassen?

In het kort: met lassen verbindt je materialen door druk en/of warmte. Door de warmte of druk wordt het materiaal op de verbindingsplaats vloeibaar of deegachtig, waardoor het onderdeel aan het product vast blijft zitten. Wanneer de las afkoelt, zit de verbinding stevig vast.

lassen

De voordelen van lasverbindingen

  • Lasverbindingen zijn vaak makkelijker te realiseren dan andere verbindingsmethoden
  • Lasverbindingen blijven altijd goed vast zitten, omdat de onderdelen aan elkaar vast gesmolten zitten
  • De ontwerpvrijheid is zeer hoog: vrijwel alles is te realiseren

Lasmethodes bij Suplacon

Bent u benieuwd naar welke lastechniek het beste bij uw plaatwerkproducten past? Lees meer hierover op deze pagina…

TIG-lassen

Bij Suplacon kunt u uw producten ook TIG laten lassen. TIG-lassen wordt vooral gebruikt als de verbinding niet alleen stevig moet zijn, maar er ook goed uit moet zien. Bij TIG-lassen zie je bijna nooit lasspetters ontstaan, dit zorgt er voor dat het product erg netjes blijft. Ook worden er altijd 2 handen gebruikt bij TIG-lassen, waardoor de precisie erg hoog is. 1 hand wordt gebruikt om de toorts op het materiaal te richten en met de andere hand wordt het materiaal toegevoegd op het gedeelte dat wordt gesmolten. Deze techniek is dus erg geschikt voor producten waar heel precies gelast moet worden.

MIG/MAG lassen

De MIG- en MAG lastechniek is bijna hetzelfde. Het verschil is alleen het soort gas dat wordt gebruikt bij de lasbewerking. Bij MIG/MAG wordt er gebruik gemaakt van een contactpunt aan het einde van het laspistool die het gas en de elektriciteit naar het lasdraad leidt. Deze combinatie zorgt er voor dat het metaal warm wordt en smelt. MIG/MAG-lassen gaat sneller en is steviger dan TIG-lassen maar MIG/MAG is wel minder precies dan TIG wat betekent dat er een groter smeltbad is.

Stift lassen

Stift lassen is een manier om metalen boutjes of andere kleine dingen op een metalen product aan te brengen. Bij de een stift las wordt geen gas gebruikt. De boutjes of kleine producten worden op het product geplaatst d.m.v. stroomstoten. Het boutje wordt op het product geplaatst, de pen wordt op het boutje gedrukt en laad zich op, daarna ontlaad de pen zijn elektriciteit op het boutje, waardoor het boutje vast zit op het product.

Punt lassen

Een punt las wordt veel gebruikt om dunne platen op elkaar te krijgen of om schroefgaten in platen te plaatsen. De plaat of het schroefgat wordt tussen twee elektroden geplaatst, deze elektroden versturen in minder dan een seconde tot wel 100 kilo Ampère, waardoor er een zeer hoge warmtegraad ontstaat wat er weer voor zorgt dat de producten aan elkaar vast zitten. 

Robot lassen

Bij ons is het ook mogelijk om uw product te laten robotlassen. Dit wordt vooral gedaan als er veel dezelfde producten gelast moeten worden. Het voordeel bij het inzetten van de las robot, is dat er constante kwaliteit is en dat de robot erg snel is. Het is constante kwaliteit, omdat de robot erg nauwkeurig wordt herhaald. Doordat de robot goed geprogrammeerd en daardoor erg slim is past hij zich op elk product aan. Naast deze lasrobot hebben wij sinds kort ook een Dynacell kantrobot.

Een hoge precisie met robotlassen bij Suplacon

Over Suplacon

Wij als Suplacon zijn een Nederlands plaatbewerking bedrijf en bieden u daarmee talloze mogelijkheden aan om uw product te lassen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Back To Top