skip to Main Content

Kantafronding van plaatwerk bij Suplacon

Wat is afbramen?

Met de kantafronding van metaal worden de oneffenheden van het product of de plaat verwijderd. Hierdoor kunt u geen verwondingen krijgen door mogelijk scherpe randen. Door het bewerken van het metaal kunnen er oneffenheden komen, bijvoorbeeld aan het snijden of zagen. Omdat deze oneffenheden niet altijd gewenst zijn, hebben wij hiervoor geschikte toepassingen. Deze zorgen er voor dat de bramen (scherpe kanten en oneffenheden) worden weggehaald.

Onze machines en de werking ervan

Dit wordt gedaan door onze Grinding master en Q-Fin. Hieronder ziet u de Grinding master in actie. Zoals u ziet gaan de producten die nog niet gebraamd zijn de band op en de machine in. In de machine wordt het product gebraamd door onze ontbraamborstels. Zo komen de producten er uit met een mooie kantafronding.

Wilt u ons volledige machinepark bekijken? Klik hier!

Kantafronding met de Grinding master.

Kantafronding en toepassingen

Samenvattend zijn dit de toepassingen die wij aanbieden voor het afbramen:

Grinding master

Plaatuitslagen tot 1350 mm breed kunt u bij ons handvriendelijk laten afwerken op onze Grinding Master.

Deze machine heeft 8 roterende lamellenborstels welke tegengesteld draaien. Deze zijn aan een hoofdspil bevestigd die eveneens draait. Hierdoor schuurt de Grinding master vrijwel richtingloos en bereiken de borstels alle randen en gaten goed.

Omdat de Grinding master de folie niet lostrekt van het product, behandelen wij geslepen RVS producten ook. Zo kunnen wij dit dubbelzijdig afbramen zonder het slijppatroon aan te tasten!

Suplacon heeft aparte borstelsets voor staal en RVS. Als we overschakelen van het ene materiaal naar het andere, reinigen en wisselen wij de borstels de borstels uit.

kantafronding
Voor en na kantafronding met de Grinding master.

Trommelen

Het trommelen van kleine producten, met een afronding R= 0,1 – 0,3 mm. Kleine producten tot circa 150 mm werken wij uitermate efficiënt en handvriendelijk af door deze te trommelen. Bij dit proces worden de producten in een vibrerende trommel met keramische piramidevormige stenen voor een periode van 30 minuten tot 2 uur rond gedraaid. Hierbij slijpt de trommel de randen weg. Door middel van de steentjes die langs de product- en gatranden schuren, maakt de trommel alle randen onscherp.

Suplacon heeft aparte trommels voor staal en RVS. Hiermee voorkomen we dat we RVS besmetten met staaldeeltjes wat een risico is op corrosie.

trommelen

Kantafronden bij een Nederlands metaalbedrijf?

Wij als Suplacon, een metaalbedrijf centraal gevestigd in Flevoland, bieden u een breed aanbod in metaal- en plaatbewerkingen aan. U kunt met al uw vragen en projecten geholpen worden door één van onze medewerkers.

Back To Top