skip to Main Content

Draadtappen bij metaalproducten

Wat is draadtappen?

Draadtappen is een bewerking dat wordt gebruikt om een inwendig schroefdraad te maken in een metaal product. Draadtappen wordt vaak gedaan als er schroeven of bouten in het metaal geplaatst moet worden, daarom wordt het ook vaak schroefdraad tappen genoemd. Het is natuurlijk mogelijk om de grote van het schroefdraad te vergroten of verkleinen, zodat elke bout of schroef past.

Tappen bij Suplacon

Bij Suplacon kunnen wij op 2 manieren tappen, namelijk handmatig en automatisch (zie filmpje hieronder). Als er machinaal wordt getapt worden er machinetappen geplaatst in een speciale tapmachine, dit wordt ook wel een stationaire boormachine genoemd. Door onze jarenlange ervaring en veel kennis op het gebied van draadtappen maken wij de beste en meest op maat gemaakte producten voor u. Ook ons uitgebreide machinepark bevordert de kwaliteit en snelheid van deze bewerking.

De tap bewerking in actie

Wat is belangrijk bij draadtappen?

Bij machinaal tappen is het belangrijk dat je er altijd snijolie gebruikt, zodat je tap boor makkelijker in het metaal gaat. Ook is het belangrijk dat je de tap er altijd haaks in draait. Bij handmatig tappen is het ook belangrijk je dat de tap handmatig in het metaal boort, zodat de tap niet afbreekt. Na het draaien van een halve slag is het goed om een kwartslag terug te draaien, zodat de spaan breekt. Het is belangrijk om de spanen te verwijderen, maar dit verschilt per grote van de diepte.

draadtappen
Een getapt plaatwerk product

Heeft u nog vragen over draadtappen? Neem gerust contact op met een van onze experts!

Wij helpen u bij Suplacon met het volledig ontzorgen van uw plaatwerk en metaalproducten. Zo bieden wij de mogelijkheid om u van A tot Z te helpen om een perfect eindproduct te realiseren. Ook denken wij mee in de maakbaarheid en uw ontwerp.

Back To Top