skip to Main Content

Pons-laser-combi machine

Suplacon heeft geïnvesteerd in een pons-laser-combi machine van Trumpf. Lasersnijden en ponsen deed Suplacon al sinds jaar en dag, maar met de combi zijn de mogelijkheden verder uitgebreid.

Het werkbereik van de combi is 3000×1500 en op de machine kunnen platen t/m 5mm dikte worden verwerkt. De machine wordt ingezet op staal, RVS en aluminium.

De Trumatic 3000 fiber, combineert de voordelen van ponstechniek met hoogwaardig lasersnijden. Plaatwerkdelen kunnen vergaand bewerkt worden waardoor vervolgstappen komen te vervallen. Hierdoor worden plaatwerkdelen economisch geproduceerd met korte doorlooptijd.

De machine biedt de volgende mogelijkheden:

  • Schroefdraadrollen (door vooraf een kraag aan te brengen kan de schroeflengte worden vergroot)
  • Soevereinen: verzonken gaten worden gestanst
  • Doordrukken: bijvoorbeeld ventilatiesleuven of positioneernokken
  • Signeren & graveren
  • Verstijvingsrillen rollen
  • Ontbramen

Een borstel bed en neerlaatbare matrijs maken het mogelijk om krasvrij te werken.

Via een klep kunnen plaatwerkdelen tot 600×400 worden afgevoerd zodat de machine zo min mogelijk hoeft te stoppen om het gereed product weg te nemen.

Suplacon heeft een redelijk aantal gereedschappen waarmee de meest voorkomende producten kunnen worden gemaakt. Maar voor specifieke producten van klanten kunnen we ook special tooling aanschaffen. Informeer bij uw vertegenwoordigere naar de mogelijkheden.

Ook kan Suplacon samen met u kijken hoe producten beter of efficiënter kunnen worden gemaakt.

Back To Top