skip to Main Content

Lassen

Suplacon is de specialist in het lassen en afwerken van hoogwaardig dun plaatwerk. Het is voor u als klant belangrijk om een product te krijgen zoals u voor ogen heeft. Eenvoudig, seriematig of complex. Het behoren allemaal tot de mogelijkheden van Suplacon. Wij gebruiken hiervoor verschillende lastechnieken zoals: MIG/MAG-, TIG-, punt- en stiftlassen. Zo kunnen wij altijd uw product lassen met de best passende lastechniek.

Lassen

De juiste lastechniek voor uw product

Voor het kiezen van de juiste lastechniek, moet er een goede afweging gemaakt worden op basis van productvorm en grondstof. Wij kunnen bij Suplacon met MIG/MAG alle soorten van staal, aluminium en RVS lassen. MIG/MAG is een populaire methode bij het lassen door de multifunctionaliteit en snelheid. Voor deze lastechniek gebruiken wij ook een lasrobot. Met deze lasrobot kunnen wij een zeer hoge en constante kwaliteit bieden.

Het verschil tussen MIG en MAG lassen is dat de beschermgassen die worden gebruikt anders zijn. Bij MIG (Metal Inert Gas) is dit een inert-gas. Bij MAG (Metal Active Gas) een actief gas.

TIG lassen (Tungsten Inert Gas) is een lastechniek waarbij er een hele hoge laskwaliteit is. Insluitsels zullen dan ook bijna niet ontstaan. Wel is het proces minder snel, doordat het toevoegmateriaal handmatig moet worden aangeleverd. Het is daarmee ook een zorgvuldig en preciezer proces.

Ook bieden wij punt- en stiftlassen aan. Met deze specifiekere lastechnieken kunnen wij uw dunnere plaatwerk bewerken en kleine bouten of pennetjes bevestigen op het plaatwerk.

Het afwerken van producten loopt binnen Suplacon erg uiteen. Zo kun je denken aan het grof afwerken i.v.m. een poedercoating, maar ook aan het trillen met korrel 400 of het herstellen van de slijprichting.

Mallen worden gebruikt om grote product series sneller in elkaar te zetten. Dit maakt het makkelijker voor de lasser en is de kwaliteit hoog wat interessant is voor de klant.

De lasrobot

Bij een hoog repeterend aantal aan laswerk, kunnen wij de lasrobot inzetten voor uw plaatwerk. Een hoge nauwkeurigheid, constante kwaliteit en efficiëntie zijn een paar van de voordelen. Na het instellen van de robot, kan deze tijdens het lasproces onbemand draaien.

Toepassingen

Het lassen doen wij met de volgende lastechnieken:

 • TIG: 1-4 mm
 • MIG/MAG: 5-20 mm
 • Stiftlassen (boutlassen)
 • Puntlassen
 • Robotlassen

Machinepark

Met onze 44 lasapparaten kunnen wij altijd wat voor u betekenen!

 • 20x Fronius MIG/MAG
 • 20x Fronius TIG
 • 2x stiftlas
 • 1x puntlas
 • Panasonic lasrobot
 • Las cobot

Al onze machines bekijken? Klik hier

Meer weten over lassen bij Suplacon?

Neem direct contact op met onze specialist Matthijs:


Matthijs van Winkelen
+31(0)527 636 810
matthijs.van.winkelen@suplacon.com

Back To Top