skip to Main Content

Verspanen van plaatwerk bij Suplacon

Wat houdt metaal verspanen bij ons in?

Verspanen is een term voor alle vormen van het bewerken van metaal, waar gebruik wordt gemaakt van hand of machinegereedschap. Door deze bewerking ontstaan spanen of krullen. Bij verspanen is het belangrijk om met verschillende dingen rekening te houden, bijvoorbeeld het juiste materiaal gebruiken en de snelheid van het verspanen.

Assortiment

Bij Suplacon hebben wij een breed assortiment wat betreft verspanen. Bij ons kunt u namelijk uw product laten boren, tappen, soevereinen, ruimen, CNC-frezen en CNC-draaien. Omdat het verspanen bij ons wordt gedaan door echte vakmensen en door de moderne CNC Haas en Style machines, leveren wij de beste producten bij u af.

Machinepark

Wij hebben een uitgebreid machinepark, het hangt af van het materiaal welk gereedschap er wordt gebruikt. Dit is ons machinepark: 1x CNC Draaibank STYLE510, 2x Haas verticaal bewerkingscentrum VF-3, 4 x kolomboormachine, 2 x elektrische tapautomaat, 1 x pneumatische tapautomaat.

Ons volledige machinepark ➔

Verspanen doen wij door middel van:

Boren

Bij boren wordt een rond gat in een product gemaakt door een metaalboor. Als er bij de bewerking een boormachine wordt gebruikt, maakt de boor de neerwaartse en draaiende beweging naar het product toe. Bij een draaibank is dit anders, omdat het product dan rond draait i.p.v. de draaibank. Voordat we kunnen boren, is het belangrijk dat er een putje in het metaal is gemaakt. Dit moet, omdat de boor anders gaat glijden over het metaal in plaats van boren. Eenmaal gevonden begint hij met boren.

Draadtappen

Tappen doen wij op 2 verschillende manieren, namelijk handmatig en automatisch. Er wordt dan schroefdraad geboord in een, al bestaand, gat. Zo kun je uiteindelijk gemakkelijk schroeven of bouten in het plaatwerk draaien.

Soevereinen

Bij soevereinen boren we een schuine rand in een stuk metaal. Dit doen wij om het gat passend te maken voor het product dat er in, of doorheen moet. Het voordeel wanneer u bij Suplacon uw producten bestelt, is dat wij product compleet op maat maken en wij de kwaliteitseisen erg hoog hebben.

verspanen-soevereinen

Ruimen

Ruimen wordt vaak gedaan als het gat zo precies mogelijk in de plaat moet komen. Bij ruimen maken we het gat zuiver rond en glad. Als je de gaten in de lasersnijmachine maakt, ontstaan er soms nog oneffenheden. Zo is dit niet het geval als u uw product laat bramen. Het centerpunt kan heel je met ruimen precies en nauwkeurig boren, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

CNC verspanen: frezen

Bij frezen wordt er gebruik gemaakt van een gereedschap dat het ongewenste materiaal verwijdert. Wij maken bij Suplacon gebruik gemaakt van een CNC freesmachine. Deze machine zorgt ervoor dat het frezen erg precies gaat en er tal aan mogelijkheden zijn. Met onze freesmachine boren wij vaak schuine kanten in een product (zie het filmpje).

Frezen bij Suplacon

CNC verspanen: draaien

CNC draaien is een bewerkingsproces waarbij i.p.v. het gereedschap, de draaibank draait. Dat zorgt ervoor dat u allerlei ronde vormen kunt creëren in uw plaatwerk. Dit alles is mogelijk op onze verspaning afdeling.

Verspanen bij een Nederlands bedrijf uit de Flevopolder?

Wij als Suplacon zijn centraal gevestigd in midden Nederland. Met onze logistiek ideale locatie in Emmeloord bedienen wij klanten door heel het land met het toeleveren van metaal bewerkte producten en plaatwerk. Dit doen wij al meer dan 40 jaar kwalitatief en servicegericht.

Neem hier contact op met een van onze verkopers en ontdek wat de mogelijkheden zijn!

Direct tekeningen uploaden een offerte binnen 1 minuut? Ontdek Plaatwerk365.nl.

Back To Top